Planiranje jelovnika, pravilna prehrana (zdrava prehrana)


U dječjem vrtiću Zvončić, djeca konzumiraju obroke prema terminskom planu koji prikazuje vrijeme konzumiranja i pribor koji se servira u odnosu na dob i motoričke sposobnosti djece.

Djeca u 10 satnom programu dobivaju 4 obroka (doručak, užina 1, ručak, užina 2).

  • Doručak je u svim odgojnim skupinama dostupan od 8 do 9 sati.
  • Užina 1 se poslužuje u 10 sati
  • Užina 2 se poslužuje u svim skupinama od 14:15 sati
  • Vrijeme ručka ovisi o objektu i dobnoj skupini:


Za djecu koja u sklopu desetosatnog programa ostaju u poslijepodnevnom dežurstvu osiguran je dodatni obrok.

U DV Zvončić se obroci pripremaju po principima HACCP sustava, koji je preduvjet za higijenski sigurnu hranu. 
Obroci se 4 puta godišnje analiziraju u Zavodu za javno zdravstvo (slučajni uzorak), a utvrđuje se količinska i vrijednosna dostatnost, higijenska ispravnost i uravnoteženost prehrane.

Provođenje HACCP sustava nadziru viša medicinska sestra Katarina Hudi i glavna kuharica Višnja Meštrović uz pomoć HACCP tima.


Ispiši stranicu